om oss

Vilka är Cult&Co?

Vi på Cult är en liten förening för kommunikatörer, skrivare och MKR. Vi känns igen på våra kaki-färgade overaller och otroliga danskunskaper. Tillsammans med vår maskot Kalle Cult driver vi studentlivet framåt.

Med event såsom pluggstuga, cultmys och spökbollsturneringar finns det alltid något för alla. Oavsett om man vill spela beerpong på Trossen, hitta en kompis att plugga tillsammans med, eller lära känna andra studenter, är Cult en lätt väg in i studentlivet och den otroliga gemenskap som Högskolan i Gävle och dess föreningar erbjuder.  

"Med Cult&Co kan man uppleva det mesta. Man har verkligen en gemenskap där alla känner sig inkluderade. Föreningen är fylld med härliga, kreativa människor och det öppnar upp för en möjlighet att ta sig in i studentlivet." 

Cult&Co bildades 1994 av den första kullen studenter vid Kultur och kommunikationsprogrammet, HT03. En av de studenter som startade föreningen heter Madeliene Lennartsson. Hon var en av de som skrev våra första stadgar. Namnet Cult&Co kom till genom att ett av huvudämnena på den tiden var kulturpedagogik, men att övriga ämnen handlade mest om kommunikation. Andra förslag på namn för föreningen var bland annat "Cultingarna". 

Cult&Co har en kakifärgad overall. Att valet föll på just kaki var då det är en bra färg att ha på en ovve. Dels för att det passade bra med vårt svart-vita märke, men även att det tar längre tid innan det syns att ovven är smutsig, vilket alltid är ett plus. Ovvar är ju rätt svåra att tvätta - speciellt eftersom man måste ha på sig den under tiden.

Cult&Co, Studentförening. Högskolan i Gävle
2021
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång